Qui som

Fundació Nou Lloc Habitatge Social és una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 2006 per promoure habitatges de lloguer social assequible. És una fundació homologada per la Generalitat de Catalunya com a Promotora Social.

Fundació Nou Lloc es va crear amb la vocació de facilitar l’accés a l’habitatge a les persones, independentment de les seves condicions econòmiques o socials, i amb la voluntat de coordinar esforços i iniciatives, tant del sector públic com del privat, per satisfer les demandes socials en el camp de l’habitatge.

Actualment Fundació Nou Lloc ostenta la presidència de COHABITAC, la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social de Catalunya.

Visió

Facilitar a tota persona l’accés a un habitatge, independentment de les seves condicions econòmiques i socials.

Missió

Promoure i gestionar habitatges de lloguer social assequible.

Valors

  • Compromís. Compromís amb aquelles persones que tenen dificultats per accedir a un habitatge de lloguer assequible.
  • Cooperació. Coordinació, col·laboració i treball en xarxa, amb les diferents entitats del sector públic i privat, sumant esforços i potenciant iniciatives que busquin satisfer les necessitats en el camp de l’habitatge.
  • Vocació Social. En l’actuació i promoció dels canvis socials necessaris per millorar el dret fonamental de tot ser humà de tenir una llar.
  • Innovació. Aplicació de les millores tant tècniques com de gestió que facilitin l’anticipació a les necessitats dels llogaters i de la societat en general.
  • Servei. Disposició i voluntat d’atenció a les necessitats dels llogaters i potencials llogaters.
  • Sensibilització. Implicats en la sensibilització de la societat respecte a les dificultats d’una part important de la població per accedir a un habitatge.

Patronat

Pere Esteve, president

És Arquitecte Tècnic i PDG per IESE.

Amb més de 30 anys d’experiència en el sector de l’habitatge, és President i patró fundacional de la Fundació Nou Lloc Habitatge Social des de l’any 2006 i actualment ocupa també la presidència de la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social de Catalunya (COHABITAC) i de l’empresa familiar SALAS.

Amb anterioritat ha estat President de la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya, de la Fundació Salas, del Cercle d’Estudis de l’Habitatge; i Vicepresident de la Confederació de Cooperatives d’Habitatges.

Meritxell Padrós del Bas, secretaria

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i Postgrau en Pràctica Jurídica per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

 Advocada en exercici, amb més de 15 anys d’experiència processal i en l’assessorament jurídic tant d’empreses com d’entitats sense ànim de lucre, entre elles Fundacions, Cooperatives i Sindicats, en els àmbits civil, mercantil i laboral, amb especial incidència en el sector de la promoció immobiliària.

 És membre del Patronat des de l’any 2021, tot i que des de l’any 2018 s’encarrega de la secretaria jurídica del Patronat i de l’assessorament de la Fundació en les seves relacions amb institucions públiques i privades.  

Javier Barata Martí, vocal

Llicenciat  en Ciències Empresarials por la UAB. Màster en Direcció i Organització d’Empreses per la UPC i certificat amb PADE per l’IESE.

Des del 2006 és soci i CEO d’AFINTIA, companyia dedicada al Fund Raise per a projectes immobiliaris, energies renovables i Venture Capital.

Amb anterioritat i fins el 2006, va ser General Manager de Family Office Barata-Martí, empresa dedicada a la promoció i inversió immobiliària.

Patró de la Fundació des de la data de la seva constitució al 2006.

Josep Sala Botana, vocal

Arquitecte en actiu, amb trajectòria professional independent i associada, des de 1989, amb projectes de promoció privada i pública.

Especialista en projectes d’habitatge col·lectiu lliures i protegits, i edificis universitaris.

Patró de la Fundació Nou Lloc Habitatge Social des de 2006.

J. Gabriel Martín Aguilar, vocal

Enginyer Aeronàutic i expert en Marketing Estratègic.

També disposa d’una àmplia experiència de més de 45 anys en gestió d’empreses multinacionals i com a membre del govern corporatiu de nombroses empreses de diferents sectors.

Des de 2013 i fins a dia d’avui forma part, entre d’altres, de la Junta Directiva de la Cambra de Barcelona, del Turisme de Barcelona, del Consell Assessor de Caixabank o del Consell d’Administració de Finaves, plataforma principal d’emprenedoria de IESE.

Actualment ocupa també la presidència de l’empresa familiar 2000 BYM Asesores Asociados SL.

Membre del Patronat des de 2018.

Carles Casanovas Dosrius, vocal

Enginyer Tècnic de Telecomunicacions per la Universitat Ramón Llull.

Compta amb més de 20 anys d’experiència en el Grup CaixaBank, ocupant diferents càrrecs en Direcció i Presidència .

Àmplia trajectòria dins la Multinacional T-Systems, ocupant diferents càrrecs Directius en empreses del grup.

Actualment exerceix com a professional freelance en matèria d’assessorament en transformació digital, és membre actiu de la Fundació Capitalisme Conscient i Conseller de la Startup LOV ferments, donant suport a la Startup Camaloon.

Membre de la Fundació Nou Lloc des de 2021.

Anna Esteve Furriol, vocal

Llicenciada en Química per la Universitat Ramon Llull i enginyera Química per l’Institut Químic de Sarrià amb qualificació de Cum laude.

Actualment treballa com a perfumista tècnica (analista de fragàncies i ajustos olfactius) en una empresa de fragàncies.

Membre del Patronat des de 2021.

Cristina González Viu, vocal

Directora General de MicroBank, el Banc Social del grup Caixabank.

Llicenciada en Psicologia per la UAB, amb formació directiva a IESE (PDG), ESADE (AMP) i Master en Desenvolupament Organitzacional per l´Institut GR.

Compta amb més de 30 anys d’experiència en diferents càrrecs directius a Caixabank; entre d’altres, Directora Territorial a Castella-la-Mancha i Extremadura, Directora Territorial a Aragó i la Rioja, Directora Comercial a Barcelona província o Directora de RRHH de la Territorial Barcelona.

Col·labora amb l´associació de Voluntaris de Caixabank.

Membre del Patronat des de 2021.

Paula Sancho Ibáñez-Algarra, vocal

Llicenciada en Economia i Administració d’Empreses per la Universitat de València i MBA per l’IESE. Compta amb més de 20 anys d’experiència en inversions de venture capital i private equity en empreses tecnològiques d’alt creixement i en inversions sostenibles.

Actualment és: Directora de FINAVES, fons d’inversió llavor gestionats per l’IESE Business School amb més de 60 companyies invertides; Representant de FINAVES en el consell de diverses startups com: Forcemanager, Worldsensing, Boxmotions, Agroptima, Daysk, Marketpay i Inbrain Neuroelectrics, entre altres; i Directora del programa de mentoring WeGrow per a “scaleups” amb una xarxa de més de 70 startups i 50 mentors.

Prèviament a la seva incorporació a l’IESE Business School havia treballat com a Directora d’Inversions en SI Capital, associada a la boutique de M&A Clairfield Corporate Finance i al departament financer de SEAT.

Membre del Patronat des de 2021.

Carles Sala i Roca, vocal

Doctorat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat per la Universitat Oberta de Catalunya i diplomat com a graduat social per la Universitat Rovira i Virgili, pertany al Col·legi d’Advocats de Tarragona. Postgraus en Dret Urbanístic i en Dret Local per la Universitat Autònoma de Barcelona / Universitat Rovira i Virgili.

Actualment és Portaveu i Professor associat a la URV, membre del Consell Assessor del Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya des del 2018 i membre de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya des del 2019.

Va exercir com a President del Consell d’Administració de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (2011-2018) i com a membre del Consell d’Administració de l’Institut Català del Sòl (2011-2018).

Ha estat regidor de l’Ajuntament de Tarragona, diputat provincial pel partit judicial de Tarragona, a més de president del Consell Comarcal del Tarragonès. En el període 2011-2018 va ser secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya i secretari d’Habitatge i Inclusió Social durant el període 2021-2022.

Què fem?

La Fundació Nou Lloc gestiona edificis d’habitatges de lloguer social assequible, ja siguin promoguts per la pròpia Fundació Nou Lloc, o adquirits a altres promotores socials d’habitatge. L’objectiu és facilitar l’accés a un habitatge a totes les persones independentment de les seves condicions econòmiques i socials.

La Fundació Nou Lloc estableix col·laboracions amb l’administració pública i/o altres organitzacions i entitats per a poder dur a terme polítiques de lloguer social.

La Fundació participa en el disseny dels habitatges amb quatre objectius:

  • que compleixin amb les necessitats del municipi i els usuaris finals.
  • que els habitatges incorporin criteris que en facilitin la gestió futura; com, per exemple, la previsió d’un espai per a la consergeria o l’ús de materials que en facilitin el manteniment posterior.
  • que aquests siguin també accessibles i fàcilment adaptables per tal de posar atenció a les situacions individuals i concretes de les persones usuàries dels habitatges.
  • que aquests siguin respectuosos amb el medi ambient, incorporant, per exemple solucions com l’aerotèrmia o la microcogeneració. Així, promocions actualment en gestió com El Triangle o Setúria compten amb una qualificació energètica A, que implica una reducció de les emissions CO2 i un important estalvi energètic i econòmic pels usuaris finals.

Treball
en xarxa