Edifici Atrium

Martorell

En procés de construcció

Promoció habitatge social

Edifici Atrium són 130 habitatges de lloguer social situats al nou desenvolupament del barri de La Sínia, a Martorell.

Es tracta d’un edifici a quatre vents, amb quatre façanes: a l’oest amb el carrer Barons de Castellvell, a sud amb l’Avinguda Francesc Riera, a l’est a una zona peatonal i a nord a un espai enjardinat amb unes privilegiades vistes a les muntanyes de Montserrat.

Amb dues plantes soterrani, 4 plantes pis i àtics, Atrium està format per 130 habitatges, 130 places d’aparcament, 65 per motos, 260 per bicicletes i 130 trasters. Gràcies a la seva forma de “dònut“ s’aconsegueix que tots els habitatges girin al voltant d’un pati central, fent que gairebé la totalitat dels habitatges siguin passants.

Amb pisos d’1, 2, 3 i 4 dormitoris que comptaran amb unes superfícies d’entre 60 i 90 m2  segons tipologia, tots amb terrassa, balcó o pati.

Atrium és una promoció sobre sòl públic cedit per l’Ajuntament de Martorell amb un dret de superfície a 75 anys. Entrega prevista pel segon semestre de 2023.

Qualificació energètica AA

Edifici Atrium compta amb una certificació energètica AA per consum energètic i per emissions CO², atorgada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). 

D’una banda, com a sistema de producció d’energia, Edifici Atrium emplea l’aerotermia combinada amb les plaques fotovoltaiques. L’ús d’aquesta energia renovable i el fet de comptar amb màquines comunitàries permeten obtenir millors resultats en termes d’eficiència.

A més, Atrium compta també amb altres característiques reconegudes per aquest distintiu. En són exemple, les fusteries d’alumini amb ruptura de pont tèrmic, els aïllaments d’elevada qualitat que afavoreixen un menor consum d’energia i el fet que tots els pisos siguin passants. És a dir, amb obertura a dues façanes, produint així una millora de la ventilació de manera natural i que afavoreix el comfort tèrmic dins de l’habitatge.