El Triangle del 22@

El Triangle del 22@

Barcelona

Edifici residencial distribuït en planta baixa i 6 plantes tipus amb 53 habitatges de lloguer social assequible, 53 trasters i 59 places d’aparcament, al districte 22 @ de Barcelona.

Aquesta zona desenvolupada en els últims anys a l’àrea del Poblenou forma part d’un important projecte de ciutat i de transformació urbanística. Així doncs, el districte del 22 @ compta amb serveis, bones comunicacions, empreses, equipaments i zones verdes; entre altres.

Els pisos, amb superfícies entre els 50 i els 72 , són de 2 dormitoris a excepció del 7è 5a que és d’un; i tots compten amb balcó i safareig.

El Triangle es va construir en un solar propietat de l’Ajuntament amb Adjudicació Directa a la Fundació per estar catalogada com a Promotora Social per la Generalitat de Catalunya i d’acord a un dret de superfície de 75 anys, amb el finançament de l’Institut Català de Finances. El Consorci de l’Habitatge de Barcelona s’encarrega de l’adjudicació dels pisos.

Els habitatges, amb protecció oficial en règim general de lloguer, estan destinats als ciutadans inscrits al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona que compleixin els requeriments.

Qualificació energètica A

El Triangle del 22@ ha obtingut la certificació de qualificació energètica A que atorga l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya (ICAEN).

S’han minimitzat les necessitats energètiques dels habitatges implementant sistemes d’estalvi d’energia com la façana ventilada, la ventilació creuada, el control temporitzat de la renovació d’aire dels habitatges i les lluminàries de baix consum, entre altres.

A més, El Triangle compta amb sistemes de producció d’energia tèrmica renovables i d’alta eficiència com la connexió a la xarxa Districlima. Es tracta d’una xarxa urbana de calor i fred que permet proveir d’energia tèrmica a diversos edificis a l’hora. Aquesta energia s’utilitza per a produir la calefacció, la refrigeració i l’Aigua Calenta Sanitària dels habitatges. Per tant, el sistema substitueix als sistemes convencionals de producció de fred i calor als edificis. En el cas de El Triangle, aquest sistema s’utilitza per a la distribució de l’Aigua Calenta Sanitària i de la calefacció.

La connexió a la xarxa Districlima té molts beneficis pel que fa a diferents aspectes. Ambientalment suposa, per exemple, la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle o la disminució de sorolls i vibracions a l’edifici; econòmicament es tradueix, entre altres, en un estalvi a la factura energètica dels usuaris o una reducció del cost del manteniment; i pel que respecta a seguretat garanteix la continuïtat del subministrament o l’absència de gasos inflamables a l’edifici; entre altres avantatges.

Un projecte finançat per l’Institut Català de Finances

El triangle del 22@ ha comptat amb el finançament de l’Institut Català de Finances (ICF).