Marinada

Sitges

Promoció habitatge social

Marinada és una promoció de lloguer social situada a Sitges; als carrers Mestre Manuel Torrens, 15 i Abadessa Mª Dalmau. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic al municipi es troba entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

La promoció Marinada són 3 edificis de planta baixa més tres pisos i té també una zona comunitària. Són 43 habitatges de 2 i 3 dormitoris i tots ells amb importants terrasses que tenen superfícies d’entre els 12-14 m² o amplis patis en el cas de les plantes baixes. Aquestes zones exteriors suposen un esponjament de l’habitatge ja que, en èpoques de bon temps, ofereixen a l’usuari un espai més a on fer vida.

Els habitatges de Marinada compleixen els criteris de la Fundació Nou Lloc de ser accessibles i fàcilment adaptables perquè totes les persones usuàries, independentment de la seva situació personal, puguin fer-ne ús.

A més, tots els pisos de la promoció compten amb una plaça d’aparcament i un traster d’uns 8 m² en el mateix edifici. Aquests elements suposen un valor afegit a l’habitatge. En el cas dels trasters, aquests permeten emmagatzemar aquells estris d’ús puntual, alliberant així espai a l’interior del pis.

Marinada és una promoció sobre sòl públic en cessió del dret de superfície a 75 anys, gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges i al finançament de la banca ètica de Triodos Bank.

Qualificació energètica AA

Marinada disposa de diferents sistemes d’estalvi d’energia que minimitzen les necessitats energètiques dels habitatges i gràcies als quals té una certificació energètica A, tant per emissions CO2 com per despesa energètica, atorgada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

En primer lloc, els edificis compten amb bombes de calor comunitàries amb aerotèrmia per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent); elements que suposen un gran rendiment energètic i una reducció de les emissions de CO². Les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Pel que fa a la volumetria de l’edifici, s’ha minimitzat la despesa tèrmica optimitzant les distribucions, per exemple, intentant reduir les zones de pas, dissenyant els habitatges amb formes més quadrades i aprofitant al màxim la façana. Així mateix, s’ha afegit un sistema de control tèrmic a través de la instal·lació de gelosies als balcons, és a dir, col·locant-ne més a orientació sud per protegir del sobreescalfament de l’habitatge i de manera puntual a la façana d’orientació nord.

L’edifici també té un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg, aïllament tèrmic d’elevada qualitat i ventilació creuada als habitatges, permetent així la renovació d’aire i la llum solar a tots ells.

Un projecte finançat per Triodos Bank

Marinada ha comptat amb el finançament de la banca ètica Triodos Bank.