Setúria

Setúria

%

d'ocupació

La Seu d’Urgell

Promoció de 35 habitatges de lloguer social assequible a La Seu d’Urgell.

Localitzat a la zona de l’Horta del Valira amb àmplies vistes a Castellciutat i a la Serra del Cadí, Setúria està a 5 minuts del centre de La Seu.

L’edifici està constituït per dues plantes soterrani i cinc plantes d’alçada. A les plantes soterrani hi ha les places de pàrquing i sota la teulada els trasters i alguns equips comunitaris com ara el sistema de micro-cogeneració.

Els habitatges, d’entre 62 i 80  útils, són de 2 i 3 dormitoris i compten amb terrassa o pati.

Són uns habitatges exteriors amb estudiades distribucions que permeten un aprofitament màxim de l’espai i la llum solar.

Qualificació energètica A

Setúria destaca per ser el primer edifici plurifamiliar de l’Alt Urgell en obtenir el certificat de Qualificació Energètica A atorgat per l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya (ICAEN).

Per a aconseguir aquest certificat s’han minimitzat les necessitats energètiques dels habitatges implementant sistemes d’estalvi d’energia com aïllaments tèrmics en pilars i forjats, ventilació creuada, aïllaments de façana i balcons, tancaments amb ruptura de pont tèrmic, etc. Aquests sistemes milloren el confort de l’habitatge i minimitzen la pèrdua energètica.

A més, la promoció gaudeix de la microcogeneració, un sistema de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció d’alta eficiència. Amb la microcogeneració es genera electricitat i calor simultàniament a partir del gas natural com a únic combustible. Aquesta generació simultània incrementa molt el rendiment de la instal·lació de manera que a partir de 100 unitats de combustible es produeixen 60 unitats de calor i 30 d’electricitat; és a dir, un rendiment global del 90% en front del 56% dels sistemes convencionals. Això es tradueix en un estalvi aproximat d’un 30% d’energia primària. La microcogeneració suposa també una reducció del cost de manteniment i un important benefici ambiental, tant per la disminució del consum com per la reducció de les emissions CO2.

Per tant, una Qualificació Energètica A vol dir que el consum energètic de l’edifici és mínim, fet que implica un menor impacte ambiental i un important estalvi econòmic per als llogaters.