Marinada

Sitges

En construcció – Entrega dels habitatges: 2022

 Marinada és una promoció situada a Sitges; als carrers Mestre Manuel Torrens, 15 i Abadessa Mª Dalmau. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic al municipi es troba entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

La promoció Marinada són 3 edificis de planta baixa més tres pisos i té també una zona comunitària. Són 43 habitatges de 2 i 3 dormitoris i tots ells amb grans de terrasses que tenen superfícies dels 12 als 100 m². De fet, en el cas de les plantes baixes compten amb uns patis de fins a 180 m².

Tots ells amb pàrquing i traster.

Qualificació energètica A

Marinada i Terral disposen de diferents sistemes d’estalvi d’energia que minimitzen les necessitats energètiques dels habitatges i gràcies als quals, tenen una certificació energètica A, tant per emissions CO2 com per despesa energètica.

En primer lloc, els edificis compten amb bombes de calor comunitàries amb aerotermia per la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent); elements que suposen un gran rendiment energètic i una reducció de les emissions de CO². Les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Pel que fa a la volumetria de l’edifici, s’ha minimitzat la despesa tèrmica optimitzant les distribucions, per exemple, intentant reduir les zones de pas, dissenyant els habitatges amb formes més quadrades i aprofitant al màxim la façana. Així mateix, s’ha afegit un sistema de control tèrmic a través de la instal·lació de gelosies als balcons, és a dir, col·locant-ne més a orientació sud per protegir del sobreescalfament de l’habitatge i de manera puntual a façana d’orientació nord.

L’edifici també té un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg, aïllament tèrmic d’elevada qualitat i ventilació creuada als habitatges, permetent així la renovació d’aire i la llum solar a tots ells.