Setúria

La Seu d’Urgell

Promoció d’habitatges amb protecció oficial a La Seu d’Urgell que consta de 35 habitatges en règim general de lloguer.

Localitzat a la zona de l’Horta del Valira amb àmplies vistes a Castellciutat i a la Serra del Cadí, Setúria està a 5 minuts del centre de La Seu.

L’edifici està constituït per dues plantes soterrani i cinc plantes d’alçada. A les plantes soterrani hi ha les places de pàrquing i sota la teulada els trasters i alguns equips comunitaris com ara el sistema de micro-cogeneració.

Els habitatges, d’entre 62 i 80 m2 útils, són de 2 i 3 dormitoris i compten amb terrassa o pati.

Són uns habitatges exteriors amb estudiades distribucions que permeten un aprofitament màxim de l’espai i la llum solar.

Els menjadors són amplis i amb sortida a balcons i terrasses, les cuines són funcionals i independents i els banys són complets.

Qualificació energètica A

Setúria destaca per ser el primer edifici plurifamiliar de l’Alt Urgell en obtenir el certificat de Qualificació Energètica A atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Per a aconseguir aquest certificat s’han minimitzat les necessitats energètiques dels habitatges implementant sistemes d’estalvi d’energia (aïllaments tèrmics en pilars i forjats, ventilació creuada, aïllaments de façana i balcons, tancaments amb ruptura de pont tèrmic…) i sistemes de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció d’alta eficiència (microcogeneració).

Aquest distintiu certifica que l’edifici té un consum energètic mínim, fet que implica un menor impacte ambiental i un important estalvi econòmic per als llogaters.