Andala

Andala

Inici d’obra en breu

Promoció habitatge social

Andala és un edifici ubicat a l’àrea nord de la ciutat de Barcelona, concretament a l’Avinguda Vallcarca 110X.

Aquesta promoció, de 36 habitatges de lloguer social, compta amb pisos de 2 i 3 dormitoris amb terrassa o balcó. Els habitatges tindran una superfície entre els 57 i els 89 m² construïts i disposaran de trasters al soterrani.

Seguint la línia de la Fundació Nou Lloc, els habitatges d’Andala seran accessibles i fàcilment adaptables per a garantir que totes les persones usuàries puguin fer-ne ús. Com a exemple d’accessibilitat, les dutxes dels habitatges estaran encastades a paviment per a facilitar-ne l’accés.

Darrera de l’edifici hi ha previsió de construir, durant el 2023, el Parc Central de Vallcarca, que comptarà amb una extensió d’uns 2.000 metres quadrats repartits en tres espais plans a diferents alçades amb la finalitat de vèncer el desnivell del terreny. La diferència d’alçada s’aprofitarà per a construir tobogans, grades i escales integrades a la vegetació, segons ha explicat l’Ajuntament. A més, hi haurà zones d’estada i una àrea de joc infantil.

El projecte vol millorar la cohesió del barri i l’accés a l’estació de metro Penitents. El nou parc substituirà els jardins de Comas i Llaberia assumint part dels seus usos, ja que en aquest terreny es construirà l’IES Vallcarca.

Qualificació energètica AA

Andala disposarà d’un sistema d’alta eficiència energètica per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària (ACS) i per a la Climatització (aire fred i calent) mitjançant bombes de calor aerotèrmiques centralitzades. Alhora, Andala disposarà d’una unitat de climatització interior per conductes per a cada habitatge.

Aquestes bombes de calor es veuran reforçades gràcies a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la coberta de l’edifici, per tal de millorar l’eficiència energètica i reduir el consum d’electricitat i les emissions de CO.

Alhora, com a mesures d’eficiència energètica, Andala comptarà amb il·luminació LED, fusteria amb trencament de pont tèrmic i polsadors de doble descàrrega als inodors.