Andala

Andala

Inici d’obra en breu

Promoció habitatge social

Andala és un edifici ubicat a l’àrea nord de la ciutat de Barcelona, concretament a l’Avinguda Vallcarca 110X.

Aquesta promoció, de 36 habitatges de lloguer social, compta amb pisos de 2 i 3 dormitoris amb terrassa o balcó. Els habitatges tindran una superfície entre els 57 i els 89 m² construïts i disposaran de trasters al soterrani.

Seguint la línia de la Fundació Nou Lloc, els habitatges d’Andala seran accessibles i fàcilment adaptables per a garantir que totes les persones usuàries puguin fer-ne ús. Com a exemple d’accessibilitat, les dutxes dels habitatges estaran encastades a paviment per a facilitar-ne l’accés.

Darrera de l’edifici hi ha previsió de construir, durant el 2023, el Parc Central de Vallcarca, que comptarà amb una extensió d’uns 2.000 metres quadrats repartits en tres espais plans a diferents alçades amb la finalitat de vèncer el desnivell del terreny. La diferència d’alçada s’aprofitarà per a construir tobogans, grades i escales integrades a la vegetació, segons ha explicat l’Ajuntament. A més, hi haurà zones d’estada i una àrea de joc infantil.

El projecte vol millorar la cohesió del barri i l’accés a l’estació de metro Penitents. El nou parc substituirà els jardins de Comas i Llaberia assumint part dels seus usos, ja que en aquest terreny es construirà l’IES Vallcarca.

Andala es una promoción financiada por los Fondos Europeos Next Generation impulsados por la Unión Europea.

Qualificació energètica AA

Andala disposarà d’un sistema d’alta eficiència energètica per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària (ACS) i per a la Climatització (aire fred i calent) mitjançant bombes de calor aerotèrmiques centralitzades. Alhora, Andala disposarà d’una unitat de climatització interior per conductes per a cada habitatge.

Aquestes bombes de calor es veuran reforçades gràcies a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la coberta de l’edifici, per tal de millorar l’eficiència energètica i reduir el consum d’electricitat i les emissions de CO.

Alhora, com a mesures d’eficiència energètica, Andala comptarà amb il·luminació LED, fusteria amb trencament de pont tèrmic i polsadors de doble descàrrega als inodors.

Un projecte dels Next Generation

Andala és una promoció finançada per la Unió Europea a través dels Fons Europeus Next Generation.