Terral

Sitges

En procés de construcció

Terral és una promoció situada a Sitges; als carrers Felip Font i Falp i Acàcies. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic al municipi es troba entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

La promoció Terral la conformen 4 edificis de planta baixa més tres pisos. Un total de 62 habitatges de 2 i 3 dormitoris amb superfícies útils que van dels 57 als 83 m².

Les zones exteriors són un valor afegit de la promoció ja que tots els pisos compten amb importants patis o terrasses amb superfícies entre els 12-14 m². Uns espais que permeten un esponjament de l’habitatge durant les estacions de bon temps, ja que ofereixen als usuaris una zona més a on fer vida.

Els habitatges de Terral compten també amb una plaça d’aparcament i un traster de 8 m² en el mateix edifici. Els trasters suposen un alleujament de l’habitatge perquè permeten emmagatzemar tots aquells estris d’ús puntual (bicicletes, material d’esquí, maletes, etc.).

Qualificació energètica AA

Terral disposa de diferents sistemes d’estalvi d’energia que minimitzen les necessitats energètiques dels habitatges i gràcies als quals, té una certificació energètica A, tant per emissions CO² com per despesa energètica.

En primer lloc, els edificis compten amb bombes de calor comunitàries amb aerotermia per la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent); elements que suposen un gran rendiment energètic i una reducció de les emissions de CO². Les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Pel que fa a la volumetria de l’edifici, s’ha minimitzat la despesa tèrmica optimitzant les distribucions, per exemple, intentant reduir les zones de pas, dissenyant els habitatges amb formes més quadrades i aprofitant al màxim la façana. Així mateix, s’ha afegit un sistema de control tèrmic a través de la instal·lació de gelosies als balcons, és a dir, col·locant-ne més a orientació sud per protegir del sobreescalfament de l’habitatge i de manera puntual a façana d’orientació nord.

L’edifici també té un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg, aïllament tèrmic d’elevada qualitat i ventilació creuada als habitatges, permetent així la renovació d’aire i la llum solar a tots ells.