Terral

Sitges

 

Terral és una promoció situada a Sitges; als carrers Felip Font i Falp i Acàcies. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic al municipi es troba entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

La promoció Terral la conformen 4 edificis de planta baixa més tres pisos. Un total de 62 habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris amb superfícies útils que van dels 57 als 83 m². En concret, la Fundació Nou Lloc gestiona dos d’aquests edificis.

Les zones exteriors són un valor afegit de la promoció, ja que tots els pisos compten amb importants patis o terrasses amb superfícies entre els 12-14 m² o amplis patis en el cas de les plantes baixes. Aquests zones permeten, durant les estacions de bon temps, gaudir d’un espai més de l’habitatge a on fer vida.

Tots els habitatges de Terral són accessibles i fàcilment adaptables perquè les persones usuàries, independentment de la seva situació personal, puguin fer-ne ús.

Els habitatges de Terral compten també amb una plaça d’aparcament i un traster de 8 m² en el mateix edifici. Els trasters són un valor afegit dels habitatges, ja que permeten emmagatzemar estris d’ús puntual, alliberant així espai a l’interior del pis.

Es tracta d’una promoció sobre sòl public en cessió del dret de superfície a 75 anys, gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges i al finançament de la banca ètica de Triodos Bank. Terral és, a més, una promoció finançada pels Fons Europeus Next Generation impulsats per la Unió Europea.

Qualificació energètica AA

Terral disposa de diferents sistemes d’estalvi d’energia que minimitzen les necessitats energètiques dels habitatges i gràcies als quals, té una certificació energètica A, tant per emissions CO2 com per despesa energètica.

En primer lloc, els edificis compten amb bombes de calor comunitàries amb aerotèrmia per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent); elements que suposen un gran rendiment energètic i una reducció de les emissions de CO2. Les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Pel que fa a la volumetria de l’edifici, s’ha minimitzat la despesa tèrmica optimitzant les distribucions, per exemple, intentant reduir les zones de pas, dissenyant els habitatges amb formes més quadrades i aprofitant al màxim la façana. Així mateix, s’ha afegit un sistema de control tèrmic a través de la instal·lació de gelosies als balcons, és a dir, col·locant-ne més a orientació sud per a protegir del sobreescalfament de l’habitatge i de manera puntual a la façana d’orientació nord.

L’edifici també té un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg, aïllament tèrmic d’elevada qualitat i ventilació creuada als habitatges, permetent així la renovació d’aire i la llum solar a tots ells.

Un projecte dels Next Generation

Terral és una promoció finançada per la Unió Europea a través dels Fons Europeus Next Generation.

Un projecte finançat per Triodos Bank

Terral ha comptat amb el finançament de la banca ètica Triodos Bank.