Terral

Sitges

 

Terral és una promoció situada a Sitges; als carrers Felip Font i Falp i Acàcies. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic al municipi es troba entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

La promoció Terral la conformen 4 edificis de planta baixa més tres pisos. Un total de 62 habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris amb superfícies útils que van dels 57 als 83 m². En concret,la Fundació Nou Lloc gestiona dos d’aquests edificis.

Les zones exteriors són un valor afegit de la promoció ja que tots els pisos compten amb importants patis o terrasses amb superfícies entre els 12-14 m² o amplis patis en el cas de les plantes baixes. Aquests permeten, durant les estacions de bon temps, gaudir d’un espai més de l’habitatge a on fer vida.

Tots els habitatges de Terral són accessibles i fàcilment adaptables perquè les persones usuàries, independentment de la seva situació personal, puguin fer-ne ús.

Els habitatges de Terral compten també amb una plaça d’aparcament i un traster de 8 m² en el mateix edifici. Els trasters són un valor afegit dels habitatges ja que permeten emmagatzemar estris d’ús puntual, alliberant així espai a l’interior del pis.

Es tracta d’una promoció sobre sòl public en cessió del dret de superfície a 75 anys, gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges i al finançament de la banca ètica de Triodos Bank.

Qualificació energètica AA+

Terral disposa de diferents sistemes d’estalvi d’energia que minimitzen les necessitats energètiques dels habitatges i gràcies als quals, té una certificació energètica A, tant per emissions CO2 com per despesa energètica.

En primer lloc, els edificis compten amb bombes de calor comunitàries amb aerotèrmia per la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent); elements que suposen un gran rendiment energètic i una reducció de les emissions de CO2. Les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Pel que fa a la volumetria de l’edifici, s’ha minimitzat la despesa tèrmica optimitzant les distribucions, per exemple, intentant reduir les zones de pas, dissenyant els habitatges amb formes més quadrades i aprofitant al màxim la façana. Així mateix, s’ha afegit un sistema de control tèrmic a través de la instal·lació de gelosies als balcons, és a dir, col·locant-ne més a orientació sud per protegir del sobreescalfament de l’habitatge i de manera puntual a façana d’orientació nord.

L’edifici també té un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg, aïllament tèrmic d’elevada qualitat i ventilació creuada als habitatges, permetent així la renovació d’aire i la llum solar a tots ells.