Terral

Sitges

En procés de construcció

Terral és una promoció situada a Sitges; als carrers Felip Font i Falp i Acàcies. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic al municipi es troba entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

La promoció Terral la conformen 4 edificis de planta baixa més tres pisos. Un total de 62 habitatges de 2 i 3 dormitoris amb superfícies útils que van dels 57 als 83 m².

Les zones exteriors són un valor afegit de la promoció ja que tots els pisos compten amb importants patis o terrasses amb superfícies entre els 12-14 m². Uns espais que permeten un esponjament de l’habitatge durant les estacions de bon temps, ja que ofereixen als usuaris una zona més a on fer vida.

Els habitatges de Terral compten també amb una plaça d’aparcament i un traster de 8 m² en el mateix edifici. Els trasters suposen un alleujament de l’habitatge perquè permeten emmagatzemar tots aquells estris d’ús puntual (bicicletes, material d’esquí, maletes, etc.).

Qualificació energètica A

Terral disposa de diferents sistemes d’estalvi d’energia que minimitzen les necessitats energètiques dels habitatges i gràcies als quals, té una certificació energètica A, tant per emissions CO² com per despesa energètica.

En primer lloc, els edificis compten amb bombes de calor comunitàries amb aerotermia per la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent); elements que suposen un gran rendiment energètic i una reducció de les emissions de CO². Les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Pel que fa a la volumetria de l’edifici, s’ha minimitzat la despesa tèrmica optimitzant les distribucions, per exemple, intentant reduir les zones de pas, dissenyant els habitatges amb formes més quadrades i aprofitant al màxim la façana. Així mateix, s’ha afegit un sistema de control tèrmic a través de la instal·lació de gelosies als balcons, és a dir, col·locant-ne més a orientació sud per protegir del sobreescalfament de l’habitatge i de manera puntual a façana d’orientació nord.

L’edifici també té un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg, aïllament tèrmic d’elevada qualitat i ventilació creuada als habitatges, permetent així la renovació d’aire i la llum solar a tots ells.