Xaloc

Sant Pere de Ribes

Promoció habitatge social

Xaloc és un edifici situat a la Ronda Masia Nova 50-56, eix principal de nou desenvolupament de Sant Pere de Ribes al barri de Roquetes.

Aquesta promoció de 43 habitatges de lloguer social compta amb pisos de 2 i 3 dormitoris, tots ells amb terrassa o pati. Els habitatges tenen unes superfícies útils interiors entre els 56 i els 74 m2 i unes terrasses entre els 12 i els 15 m2.

Xaloc té una geometria en forma de prisma. Es tracta d’un edifici de planta baixa i quatre alçades situat en una parcel·la amb certa inclinació, per la qual cosa, els nivells difereixen entre la part esquerra i la part dreta de l’edifici. La planta semisòtan disposa de 43 places d’aparcament i 31 trasters i s’hi pot accedir gairebé des de cota de carrer.

La façana és d’obra vista en tons clars i foscos, que juntament amb les gelosies i els cossos sortints, ajuden a combatre l’assoleiament que rep al tractar-se d’un edifici aïllat.

Alhora, els habitatges de Xaloc són accessibles i fàcilment adaptables perquè les persones usuàries, independentment de la seva situació personal, puguin fer-ne ús.

Xaloc és una promoció sobre sòl públic cedit per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb un dret de superfície a 75 anys. És, també, una promoció finançada pels Fons Europeus Next Generation impulsats per la Unió Europea.

T’interessa viure a Xaloc?

Posa’t en contacte a través de:

Correu electrònic: xaloc@fundacionoulloc.org

Telèfon: 931125918

 

Qualificació energètica AA

Xaloc compta amb qualificació energètica AA concebuda per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), tant pel que fa a despesa energètica com per a emissions CO².

L’edifici disposa de bombes de calor comunitàries amb aerotèrmia per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent). Aquestes bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Per optimitzar la despesa tèrmica de l’edifici s’ha fet un estudi cromàtic de les façanes, s’han instal·lat gelosies i cossos sortints com a elements de control solar, s’han agrupat les zones humides per afavorir-ne el manteniment i s’ha fet un estudi del factor forma i de les obertures.

Un projecte dels Next Generation

Xaloc és una promoció finançada per la Unió Europea a través dels Fons Europeus Next Generation.

A més, Edifici Atrium compta amb el finançament de l’Intitut Català de Finances.